12/9/13

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ACS ΑΛΙΜΟΥ – ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη ατις 12, οι εργαζόμενοι της ACS, μαζί με την Συνελευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων(ΣΒΕΟΔ) και συλλογικοτητες της περιοχής
http://www.epikoinonia-arg.gr
(Ανοιχτή συνέλευση Ελληνικού Αργυρούπολης,Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια, Υπόστεγο, κ.α) πραγματοποιούν συγκέντρωση στη πλατεία Σουρμένων.

Δείτε τι δηλώνουν οι εργαζόμενοι της αποκλειστικά στην Επικοινωνία και το Νίκο Τζιγκουνάκη 
Η ACS "έκλεισε νύχτα" το κατάστημα στον Άλιμο αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους-courier(χρωστά μισθούς και άδειες) και αρνείται να καταβάλει τις αποζημιώσεις απόλυσης. Επιπλέον τους προτείνει να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους ώστε να τους επαναπροσλάβει στο "νέο" κατάστημα με νέα ατομική σύμβαση και μισθό 500 ευρώ.
Κάποιοι απο τους απολυμένους δεν κάτσαν με σταυρωμένα χέρια και δημιούργησαν την Επιτροπή Εργαζομένων ACS Αλίμου με σκοπό να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις και την αξιοπρέπεια τους.
Αυτές τις μέρες μαζί με την Συνελευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων(ΣΒΕΟΔ) και με την βοήθεια συλλογικοτήτων της περιοχής(Αναρχική συλλογικότητα ναμούς, Ανοιχτή συνέλευση Ελληνικού Αργυρούπολης) πραγματοποιούν μικροφωνική(κάθε πρωί στις 8 30) έξω απο το νέο κατάστημα με παράλληλο μοίρασμα κειμένων. Οι μικροφωνικές θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.(θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση)
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας
.....
τα καταστηματα της acs μετακομιζουν με τις ευλογιες της μαμας εταιρειας με μονο σκοπο τις μειωσεις των ενοικιων,τις μειωσεις μισθων των εργαζομενων και τις απολυσεις των παλιων,των εμπειρων και ακριβων υπαλληλων.οι αχυρανθρωποι που εμφανιζονται ως νεοι πρακτορες(αφεντικα) δεν ειναι τιποτα αλλο απο απλοι υπαλληλοι των κεντρικων της acs χωρις να εχουν δικαιωμα λογου και χωρις αποψη για τιποτα.η acs πρωτοπορει στις απολυσεις χωρις αποζημιωση(βλεπε λαρκο ελβο ) με προσχημα την πτωχευση.το μνημονιο της acs δεν θα περασει.αλληλεγγυη σε ολους τους εργαζομενους που διωκονται σε ολες τις καταληψεις και τους ελευθερους κοινωνικους χωρους.
https://athens.indymedia.org/
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου