6/2/14

«ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ» ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Ο καλός ηθοποιός και φίλος Γιώργος Γιαννόπουλος στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, με το "Μικρό Ψάρι" του Γιάννη Οικονομίδη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!
Εντός συναγωνισμού στο προσεχές φεστιβάλ Βερολίνου η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του προσεχούς κινηματογραφικού φεστιβαλ Βερολίνου θα συμμετάσχει η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Το μικρό ψάρι», σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ την Τρίτη.

Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Κύπρου, η οποία με αυτόν τον τρόπο ξεκινά δυναμικά την πορεία της. Οπως έχουμε ήδη κατά καιρούς αναφέρει, τo Φεστιβάλ του Βερολίνου αναδεικνύει σταθερά τις πιο σημαντικές φωνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Για την παραγωγή του «Μικρού ψαριού» (αγγλικός τίτλος "Stratos") συνεργάστηκαν από ελληνικής πλευράς η Faliro House Productions του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, οι Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή και η Feelgood Entertainment που έχει αναλάβει και τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τη γερμανική πλευρά, για πρώτη φορά σε ελληνική ταινία είναι συμπαραγωγός η γνωστή γερμανική εταιρεία Match Factory Productions, που έχει συνδεθεί με μεγάλους διεθνείς δημιουργούς.

Στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι», ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια γκανγκστερική, ατμοσφαιρική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη.

Το σενάριο είναι του ιδίου του σκηνοθέτη και των Θάνου Ξηρού, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, και Χάρη Λαγκούση.

Εκτός του Μουρίκη, στην ταινία παίζουν επίσης οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Όμηρος Πουλάκης, Αλέκος Πάγκαλος, Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου

Η τελευταία φορά που συμμετείχε ελληνική ταινία εντός διαγωνισμού στην Μπερλινάλε ήταν το 2012 με τα «Μετέωρα» του Χρήστου Σταθουλόπουλου.

Η εφετεινή Μπερλινάλε θα πραγματοποιηθεί από τις 6ως τις 16 Φεβρουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου