4/4/14

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 alt
Σχετικά με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και περιγράφουν αποφάσεις αρμοδίων οργάνων για τη λειτουργία του Νέου Κοιμητηρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι αναφέρονται στο διάστημα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας.

Με την ψήφιση του άρθρου 11 του νόμου 4237/14 επιλύθηκε οριστικά η χωροθέτηση του Νέου Κοιμητηρίου και οποιαδήποτε άλλη αναφορά σχετικά με το θέμα αποτελεί παραποίηση της αλήθειας, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και εξυπηρετεί μόνον μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Συγκεκριμένα στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 11 του Ν. 4237/2014 αναφέρεται ότι επιτρέπεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η λειτουργία δημοτικών νεκροταφείων σε χώρους που ήδη χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό εντός προστατευομένων από ειδικές διατάξεις περιοχών. Το νεκροταφείο Γλυφάδας υπάγεται στην ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση και θεωρείται πλέον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ. Προς επιβεβαίωση τούτου ο Δήμος Γλυφάδας έχει ήδη καταθέσει όλα τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά, πλήρη τοπογραφική, γεωλογική και υδροτεχνική μελέτη καταλληλότητας και επάρκειας του χώρου στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου του Ν. 4237/2014 όπως βεβαιώνεται και από σχετική αλληλογραφία με το αρμόδιο Υπουργείο.
Επίσης :
• το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής περί εκταφής νεκρών στο οποίο γίνεται συχνά αναφορά, ανάγεται στο έτος 2013 με αρ. πρωτ. Φ6/5260/2013/10-12-2013.
• Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει απορρίψει το αίτημα της Aποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για εκταφή νεκρών, καθώς καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπει σχετική διαδικασία απομάκρυνσης συμβόλων και εκταφής νεκρών κατόπιν εντολής εισαγγελέα, όπως αναφέρει στο από 20.2.2014 έγγραφο της.
• Το επιβαλλόμενο πρόστιμο από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχει νομίμως ανασταλεί με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και ο Δήμος ουδέν ποσό έχει καταβάλλει έναντι.
Για ακόμη μια φορά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας για την Πόλη μας, όπως το Νέο Κοιμητήριο, δεν προσφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων και την εξυπηρέτηση συμφερόντων στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.
Η νομιμοποίηση του νέου Κοιμητηρίου αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα του Δήμου το οποίο είναι αποτέλεσμα προσπαθειών τεσσάρων δεκαετιών από όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου