6/2/14

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

 Εμφάνιση DSC_4039.JPG
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 πραματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου
 Στη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκε ο πρώην Δήμαρχος της πόλης μας Βασίλης Ξένος - Γαβριέλης για την προσφορά του στον πολιτισμό και τη συμβολή του στην ανάπτυξή του, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου.

            Τιμήθηκαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Παύλος Τζιβανίδης επί δημαρχίας του οποίου συστάθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο και η Ελένη ΣτεφανίδουΚαρανικόλα η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική στην ίδρυση και στον εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Εμφάνιση DSC_4249.JPG
            Την τιμητική διάκριση παρέδωσε, στον κ. Ξένο, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ο οποίος αναφερόμενος στο έργο που επιτέλεσε ο πρώην Δήμαρχος τόνισε το ζήλο με τον οποίο εργάστηκε για τον Πολιτισμό στη διάρκεια της θητείας του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη γενικότερη προσφορά του, δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εμφάνιση DSC_4075.JPG
            Ο κ. Ορφανός υπογράμμισε, επίσης, πως ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση του Βασίλη Ξένου – Γαβριέλη για ίδρυση Μουσείου στον Άλιμο, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής να βγουν από την αφάνεια και να αποδοθούν στους κατοίκους.
            Ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Τάκης Ευσταθιάδης επισήμανε την αγάπη του Βασίλη  Ξένου – Γαβριέλη για κάθε τι που παράγει και προάγει τον πολιτισμό, ενώ αναφέρθηκε στη μακρά συνεργασία τους σε όλο το φάσμα των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
            Η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Καζά, η οποία συνεργάζεται χρόνια με τον κ. Ξένο, μίλησε για το πάθος του για τον πολιτισμό, στοιχείο που τον οδήγησε άλλωστε στη δημιουργία του «Νοτίου Σήματος», ενός νέου φορέα προαγωγής του πολιτισμού.
Εμφάνιση DSC_3935.JPG
            Ο πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α. Δημήτρης Καρανικόλας αρκέστηκε να αναφερθεί στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού για την βράβευση των Βασίλη Ξένου – Γαβριέλη, Παύλου Τζιβανίδη και Ελένης Στεφανίδου – Καρανικόλα για την προσφορά τους στον πολιτισμό και στα γράμματα. Εμφανώς συγκινημένος έκανε βραχεία αναφορά στην προσωπική του σχέση με τον κ. Ξένο, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στα πεπραγμένα του Οργανισμού, τονίζοντας πως «είμαι εδώ, θα παραμείνω και μαζί με όσους το επιθυμούν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Άλιμο».
            Ο κ. Ξένος, στο πλαίσιο της ομιλίας του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πολιτισμός είναι και το να υπηρετείς τον  τόπο σου και τους πολίτες του πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες με γνώμονα το κοινό συμφέρον» και πρόσθεσε:
            «Πολιτισμός είναι η εξασφάλιση της πρωινής λειτουργίας όλων των σχολείων, η ανάπτυξη ενός επαρκούς, δικτύου παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων και η από αυτό τον λόγο συνεισφορά στην καλύτερη οργάνωση του οικογενειακού προγραμματισμού (σ.σ.: είναι σαφής η αναφορά στον εκλιπόντα Λεωνίδα Κωνσταντάρα, η προσφορά του οποίου ήταν και παραμένει θεμελιώδης και καθοριστική).
            Είναι η λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου με πλήθος προγραμμάτων που έφεραν τον πολίτη πέρα του φύλλου και της ηλικίας σε μια διαρκή επαφή με τον πολιτιστικό προϊόν της χώρας μας και μάλιστα σε μια εποχή που προσπαθούσε, μόνη τότε, η τοπική αυτοδιοίκηση να αποτινάξει ότι ξενόφερτο και ευτελές «πολιτιστικό» υποπροϊόν στήριζε η δικτατορία. Είναι το συνεχές ενδιαφέρον εμπλουτισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
            Πολιτισμός είναι η εξωστρέφεια που αναπτύχθηκε και τοποθέτησε τον Δήμο Αλιμούντος στην θέση που του άρμοζε τόσο στην ιστορία και στην χώρα όσο και στο Διεθνές πεδίο την πατρίδα του μεγάλου ιστορικού της αρχαιότητας τον Θουκυδίδη».
            Ο κ. Τζιβανίδης και η κ. Στεφανίδου – Καρανικόλα δεν παραβρέθηκαν για λόγους υγείας.
Τα Σωματεία και οι αθλητές που βραβεύθηκαν είναι οι εξής:
            Η oμάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Τραχώνων για την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και ο προπονητής που την οδήγησε στην άνοδο ο Καλαμακιώτης Κώστας Μιχάλης.
            Η παιδική ομάδα μπάσκετ της Α.Λ.Φ.Α. η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και από φέτος αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.
            Η Πηνελόπη Τσαντούλα η οποία κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στη σκοποβολή στο αεροβόλο και στο πυροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε το καλοκαίρι στο Τορίνο.
            Από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου η Αθανασία Φακίδη για την 1η θέση στην κατηγορία Νεανίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser και τη 2η θέση στην κατηγορία Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κατηγορίας Laser Rdl.
            Επίσης, από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου ο Γιώργος Καντίνης για την 1η θέση στην κατηγορία Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser Rdl.
            Η Αλιμιώτισα αθλήτρια Χριστίνα Τάτση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο
            Οι αθλητές από το Σύλλογο Εύμαχος Νεκτάριος - Άρης Βλαστός και Απόστολος Καλλιγάς οι οποίοι κατέκτησαν από ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ολλανδίας στο Τανκ Σου Ντο.
            Ο αθλητής του Συλλόγου «Φωκέας» Δημήτρης Σαϊτάνης, για το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 57 κιλών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων Ταε Κβον Ντο που έγινε στα Ιωάννινα.
            Από τον Α. Σ. ΓΑΙΑ οι αθλητές και αθλήτριες που είναι μέλη των εθνικών ομάδων για τις Πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες επιτυχίες τους: Σπύρος Γραμματικόπουλος, Βασιλική Γραμματικοπούλου, Σταυρούλα Δασκαλάκη, Κώστας Τσαούσης, Νεφέλη Παντουβέρη, Δέσποινα Νίτσα, Διονύσης Ραψομανίκης και Ευαγγελία Τσάκαλη.
            Διακρίσεις είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Σ. ΓΑΙΑ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα WORLD CHILDREN TAEKWONDO CHAMPIONSHIPS στη Γερμανία.  Την 1η θέση κατέκτησαν οι Κωνσταντίνος Δέδες, Γιώργος Δέδες, Προκόπης Καρούτζος, Κώστας Τσαούσης και Άννα Δεσύπρη. Τη 2η θέση Γιάννης Μανόλογλου, Γεωργία Τσαούση, Σταύρος Τσιπούνης και Διονύσης Σταυρόπουλος.

            Οι αθλήτριες του Α.Σ. ΓΑΙΑ από το τμήμα Αυτοάμυνας διακρίθηκαν στο αγωνιστικό – τεχνικό μέρος του Ταε Κβον Ντο στο Διεθνές πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης. Την 1η θέση κατέκτησε η Μάγδα Μπέκα, τη 2η θέση η Σταυρούλα Βαχαβιώλου και Γεωργία Καραμπάτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου