6/2/14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΟΙΚΟΤΕΧΝΟΑΝΑΠΤΥΞΗ προσκαλεί ενδιαφερόμενους/ες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ / ΤΑΥΡΟΥ» και να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια υλοποίησης του.
Το πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση και την πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη (νομική, λογιστική, επαγγελματική συμβουλευτική) 82 ωφελουμένων – νέων Επιστημόνων, κυρίως Διπλωματούχων Μηχανικών και ανέργων τεχνολογικής κατεύθυνσης όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα αντικείμενα:
  • Διαχείριση των Στερεών Αστικών Αποβλήτων και Ανακύκλωση
  • Εξοικονόμηση / Διαχείριση Ενέργειας σε Κτίρια και Βιομηχανία.
Οι ωφελούμενοι – άνεργοι και νέοι επιστήμονες λαμβάνουν  εκπαιδευτικό επίδομα και με την λήξη της κατάρτισης δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης.
Στόχος είναι η σύσταση νέων επιχειρήσεων, η απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις και η ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΟΙΚΟΤΕΧΝΟΑΝΑΠΤΥΞΗ με συντονιστή την VFA Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας και με εταίρους το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου,  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Α.Ε. (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ Α.Ε.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στα «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Ήδη ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων.
Αιτήσεις – πληροφορίες:
ü  ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, τηλ. 211 8001644, κος Γιουβάνογλου Άγγελος και κα Ελένη Προκοπίου καθημερινά 09.00 π.μ. –18:00μ.μ. e-mail: tee_iekem@tee.gr
ü  Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων & Επιχειρήσεων του Δήμου ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ Πλατεία ΗΣΑΠ – Μοσχάτο, τηλ. 2104836392) καθημερινά: 7.30μ.μ. -15.30μ.μ., e-mail: grafeioanergiasdmos@yahoo.gr

ü  VFA – Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας, στο 210 3230102 και 3230158, κα Δέσποινα Ντούρου από 9:30 – 17:00, e-mail: info@vfa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου