6/2/14

ΕΙΚΟΝΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΑΚ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Γ. ΜΠΕΝΑΣ ΚΑΙ Γ. ΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΝΑΚ ΣΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΗΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014


Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μπενά

1.      Τα περιβόητα παρτέρια επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου από τα οποία τα μισά και παραπάνω παρουσιάζουν μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, είναι παραδομένα στο έλεος των σκουπιδιών και των χορταριών.

2.      Προσλάβατε άτομα με πεντάμηνη σύμβαση ως εργάτες γενικών καθηκόντων που είναι δηλωμένοι στους κήπους. Τι γίνεται; Στάλθηκαν τα χαρτιά τους για πληρωμή;  Κοντεύουν δύο μήνες απλήρωτοι. Αντιθέτως σε άλλους δήμους έχουν ήδη πληρωθεί.

3.      Σε διάφορους δρόμους της πόλης υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες. Ενδεικτικά αναφέρω μόνο στην οδό Παπάγου υπάρχουν 3-4 τέτοια αυτοκίνητα. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα;

4.      Πολλά τα παράπονα  των κατοίκων της πόλης μας για καμένες λάμπες σε διάφορους δρόμους.

5.      Τα Χριστούγεννα πέρασαν, παρόλα αυτά τα στολίδια και τα φωτάκια κρέμονται ακόμα από τα δέντρα και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν κατέβει μόνα τους στους δρόμους. Πλήρης εγκατάλειψη. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο που βρίσκεται μέσα στην πλατεία Ανεξαρτησίας εδώ και δύο περίπου χρόνια υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί κάπου αλλού προς φύλαξη ή περιμένουμε τη διάλυση του από το χρόνο;

6.      Όσον αφορά τη σπιτική κουζίνα και ειδικά τις μερίδες που διανέμονται. Υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι στις 4 από τις 5 ημέρες σερβίρονται μόνο  μακαρόνια και το κρέας είναι σαν τη σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχει κάποιος έλεγχος στους ανθρώπους που σερβίρουν, στο catering  που τα φέρνει ή ασχολείστε μόνο με τη διακίνηση φυλλαδίων που διαφημίζουν την σπιτική κουζίνα με φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό και μάλιστα με την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου; Ενημερωθήκαμε ότι με εντολή αντιδημάρχου δόθηκαν κάρτες σε απόρους για δωρεάν διάθεση μερίδων από την σπιτική  κουζίνα.  Ισχύει για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών; Το ψηφίσαμε σε κάποια επιτροπή; Ποια είναι τα κριτήρια;

7.      Μια άλλη πονεμένη ιστορία, το παραεμπόριο, που έχει στηθεί με προϊόντα αγνώστου προελεύσεως από αγνώστους που βαφτίζονται παραγωγοί. Θέλω να μεταφέρω για ακόμα μια φορά τις διαμαρτυρίες από τα μαγαζιά της πόλης μας που καθημερινά συρρικνώνονται κλείνουν και μένουν άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι. Το όλο θέμα σας έχει ξεφύγει τελείως. Στην αρχή η διάθεση των προϊόντων γινόταν μία Κυριακή κάθε δύο μήνες και έφτασε να γίνεται δύο φορές το μήνα, ούτε λαϊκή αγορά να ήτανε. Σε αντίθεση με άλλους δήμους που το εφάρμοσαν μία με δύο φορές στα τρία τελευταία έτη. Υπάρχει έλεγχος από πλευράς δήμου προς τους υποτιθέμενους παραγωγούς και σχετικά με τις αποδείξεις που εκδίδουν;
Έπεσε στα χέρια μας απόδειξη εισπράξεως, συγκεκριμένου αγρότη, με αντίτιμο 30 ευρώ για αγορά λαδιού σε ανυποψίαστο καταναλωτή.

Στη θέση αυτής της απόδειξης εισπράξεως θα έπρεπε να υπάρχει απόδειξη λιανικής πώλησης ή απόδειξη από ταμειακή μηχανή ή τιμολόγιο πώλησης.  Η συγκεκριμένη απόδειξη είναι καραμπινάτη παρανομία διότι δεν αναγνωρίζεται από την εφορία ως έξοδα αγορών. Για του λόγου του αληθές σας επισυνάπτουμε την εν λόγω απόδειξη.
Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την κοινωνική πολιτική προς τις ασθενέστερες ομάδες της πόλης μας με κοινωνικά όμως κριτήρια και φυσικά σε προϊόντα που αποτελούν πραγματικά είδη πρώτης ανάγκης.

8.      Με ποια κριτήρια αποφασίστηκαν να δοθούν άδειες περιπτέρων σε ΑΜΕΑ και πολύτεκνους. Εξηγήστε μας πώς γίνεται άτομο με ποσοστό αναπηρίας 67%, εισόδημα 750 ευρώ και με δύο ακίνητα στην κατοχή του να δικαιούται άδειας περιπτέρου ενώ άλλο άτομο με ποσοστό αναπηρίας 80% , μηδέν εισόδημα και χωρίς κανένα ακίνητο στην κατοχή του να βρίσκεται 19ος στην σειρά προτεραιότητας.

Ερωτήσεις Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πούλο

Ανακοινώθηκε από το Δήμο ότι θα χορηγήσει βοήθημα σε άπορους συνδημότες μας-φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου με μηνιαία αποστολή πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης.
 -Ποιο όργανο του Δήμου το αποφάσισε και ποια είναι τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθεί ένας φοιτητής στο μέτρο αυτό;
 -Αληθεύει ότι δικαιούχοι του βοηθήματος θα είναι όσοι ΔΕΝ σιτίζονται σε φοιτητική λέσχη; 
-Αν αυτό ισχύει, δεν είναι οξύμωρο να εξαιρούνται παιδιά με πραγματική ανάγκη;


ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ
-Σχετικά με την υφισταμένη κατάσταση των οχημάτων δασοπυρόσβεσης θα θέλαμε να ενημερωθούμε ποια είναι η κατασταση τους. Συγκεκριμένα αληθεύει ότι βυτιοφόρο όχημα μεγάλης χωρητικότητας νερού είναι δύο χρόνια εκτός υπηρεσίας λόγω φθαρμένων ελαστικών αλλά και έλλειψης ανταλλακτικών; Αληθεύει επίσης ότι άλλα τρία οχήματα είναι μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας λόγω ελλιπούς συντήρησης; Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετασθεί η διάθεση κονδυλίων για αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών και την σωστή συντήρηση των οχημάτων ώστε αφενός να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος και αφετέρου τα οχήματα να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

-Σχετικά με την ασφάλιση των εθελοντών δασοπυροσβεστών. Θεωρώ ότι πρέπει  να διερευνηθεί το κόστος ομαδικού ασφαλιστηρίου του προσωπικού για κάλυψη του σε ενδεχόμενο ατύχημα τουλάχιστον κατά τη μεταφορά του στο πεδίο δράσης του αλλά και για τυχόν ατύχημα σε δραστηριότητες πολιτικής προστασίας.
-Παρακαλώ να ενημερωθούμε ποιοι προσλαμβάνονται από τους δασοπυροσβέστες με δίμηνες συμβάσεις σαν παρατηρητές κ.λ.π. Πρόκειται για όσους έχουν ήδη εκπαιδευτεί από την πυροσβεστική ή για νέους ανεκπαίδευτους που απαιτείται  εκπαίδευση τους;

6° ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Σε επίσκεψη μας στο 6° Δημοτικό Σχολείο διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, για  ασθενοφόρο, κλπ, ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο στα έργα που γίνονται τώρα στην παραπάνω οδό. Πρέπει τώρα όσο είναι νωρίς να γίνει πρόβλεψη για αποκατάσταση των ελλείψεων αυτών.
 

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου