13/3/14

ΕΓΓΡΑΦΟ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ;


“Μη με σπιλώνετε, μη με σπιλώνετε” φωνάζει ο δήμαρχος Ελληνικου-Αργυρούπολης,

 κ. Χρ. Κορτζίδης, κατηγορόντας γι αυτό τους αντιπολιτευόμενους την πολιτική και τις μεθόδους του. “Μη σπιλώνετε και τις υπηρεσίες του δήμου μου”, ξαναφωνάζει ίδιος κοιτώντας προς τους αντιπάλους του, που τους στολίζει με “κοσμιτικά” επίθετα και ανάλογους χαρακτηρισμούς.
Για πιο θέμα θα πείτε φωνάζει ο κύριος δήμαρχος; Μα για τα όσα του καμαρτυρούσαν εδώ και καιρό για την προμήθεια των πυροσβεστικών υλικών, που ο ίδος “ανακάλυψε”, ότι έπρεπε να βάλει άρον-άρον,αρχές Νοέμβρη 2013, στο Κλειστό της οδ. Ολυμπίας της Αργυρούπολης για να πάρει άδεια για τη λειτουργία του. Αλλιώς;
Αλλιώς η ιστορική ομάδα του ΑΟΝΑ Αργυρούπολης – ελλείψει πυροσβεστικών υλικών στο στάδιο αυτό - θα ήταν υποχρεωμένη να μετακομίσει - για πρώτη φορά στην ιστορία της - σε άλλη έδρα εκτός Δήμου για να δώσει εκεί τους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος. Όπως π.χ. στην Δραπετσώνα, που την χρησιμοποίησε αναγκαστικά ως έδρα του πρώτου αγώνα της, μιας και δεν μπορούσε να παίξει στο κλειστό της Αργυρούπολης, ελλείψει των πυροσβεστικών υλικών !! Ο δήμαρχος βεβαία διάψευσε επισήμως ότι συνέβει κάτι τέτοιο, αλλά αμέσως μετά μεγάλα αθλητικά sites... διέψευσαν πανηγυρικά την διάψευσή του!! Ετσι λοιπόν, η «αγωνιστική» δημοτική αρχή, αποφάσισε να..... αγωνιστεί αγωνιωδώς, κυρολεκτικά στο και 5’, για να πάρει τα πυροσβεστικά υλικά που έλλειπαν από το στάδιο . Μη ρωτήσετε τι έκανε όλους τους προηγούμενους του Νοεμβρίου μήνες. Αγνωστο!
Πάντως έτρεξε να βρει μια εταιρεία για να προμηθευτεί τα πυροσβεστικά. Στην Αργυρούπολη θα πείτε, που έχει δύο γνωστές εξειδικευμένες στα πυροσβεστικά εταιρείες; Όχι βέβαια! Μήπως στο Ελληνικό; Και πάλι ΟΧΙ! Πήγε στην.... Βάρη!! Ναι στη Βάρη. Εκεί λέει βρήκε μια εταιρεία...... “security” και τις ανέθεσε πάραυτα την προμήθεια των πυροσβεστικών υλικών, μαζί και τις εργασίες εγκατάστασής τους, βάσει προδιαγαφών της υπηρεσίας. Καλώς!

Αλλά εδώ είναι που αρχίζει το πολύ ενδιαφέρον ... story. 
Η προμήθεια που λέτε των υπόψη πυροσβεστικών υλικών, όπως αποδείχθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας στη συνέχεια, στοίχησε στον δήμο, δηλαδή στους δημότες, .... 350% ακριβότερα από τα ίδια ακριβώς υλικά που διέθεταν οι δύο εξειδικευμένες στο θέμα εταιρείες της Αργυρούπολης!! Και οι δύο!!
Πανικοβλημένος, προφανώς, ο δήμαρχος, κ. Χρ. Κορτζίδης, από τις πλήρως θεμελιωμένες αυτές αποκαλύψεις, έτρεξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ετσι, ανακοίνωσε πανηγυρικά, ... τρείς ολόκληρους μήνες μετά την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών από την εταιρεία securityτης Βάρης, ότι ο Δήμος πήγε σε μία από τις δύο εξειδικευμένες εταιρείες της Αργυρούπολης (την εταιρεία FORMULA) , της ζήτησε και της πήρε, κατόπιν εορτής, προσφορά της.
Στη συνέχεια, τσουβάλιασε μαζί υλικά και εργασίες (που όμως είχαν ήδη γίνει.... 3 μήνες νωρίτερα από την εταιρεία της Βάρης, που της είχε κάνει την απ’ ευθείας ανάθεση!) και την βρήκε λέει κατά ... 250 € ακριβότερη.
Η συνέχεια του “story” είναι εξ΄ ίσου απίστευτη αλλά και αποκαλυπτική! Ο κ. Γ. Τσαρπαλής, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ζήτησε από την Δ/νση Οικονομικών του δήμου να τον πληροφορήσουν εγγράφως, ποιος από τον δήμο πήγε και πήρε από την εταιρεία της Αργυρούπολης αυτήν την προσφορά, που όπως αποδεικνύεται έχει ως αποδέκτη τον ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, και, επίσης, να του δώσουν αυτήν την προσφορά. για να κάνει την σύγκριση με αυτήν που έγινε η απ’ ευθείας ανάθεση για την προμήθεια των πυροσβεστηρων από τον δήμαρχο στις
11-11-2013.
...Και να η άκρως αποκαλυπτική απάντηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:
«....... η Δ/νση Οικονομικών του δήμου, δεν ζήτησε και δεν έλαβε στα χέρια της την προσφορά της εταιρείας FORMULA!!” και συνεχίζει: «....Για τη χορήγηση (σε εσάς) της εν λόγω προσφοράς, να απευθυνθείτε στον κ. δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος... ζήτησε και.... έχει στα χέρια του την προσφορά αυτή»!! Ιδού λοιπόν η απόδειξη, για το πώς διοικεί στον δήμο το επονομαζόμενο από πολλούς «σύστημα Κορτζίδη».
Δηλαδή, ο δήμαρχος, κ. Χρ. Κορτζίδης πηγαίνει μόνος του και παίρνει προσφορές από εταιρείες (και με ποιες προδιαγραφές και απαιτήσεις;), εκτός και εν αγνοία των αρμόδιων Υπηρεσιών του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και μάλιστα τις κρατάει .... στα χέρια του και, στη συνέχεια, τις ανακοινώνει στους ανυποψίαστους δημότες, ερμηνευοντάς τες κατά το δοκούν; Είναι απίστευτο! Που, άραγε, και πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο σε αυτοδικοικητικό, ή άλλο οργανισμό, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα;
Είναι δυνατόν;

ΕΓΓΡΑΦΟ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ: ΔΗΜΑΡΧΕ, Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ


H δημοτική παράταξη Αργυρούπολης - Ελληνικού “Ενωμένη Πόλη” και ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, σε ανακοίνωση τους καταλογίζουν στον δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, ότι εξέδωσε ψευδεπίγραφο απολογισμό.
Όπως υποστηρίζουν, ο δήμαρχος ψευδώς υποστήριξε ότι οργάνωσε τον δήμο, μείωσε το χρέος του και αξιοποίησε το ΕΣΠΑ. Τέλος, στο κείμενο τους αναφέρουν ότι στα 3,5 χρόνια της 
δημαρχίας Κορτζίδη η πόλη γνώρισε
μόνο μιζέρια και εγκατάλειψη.
Η πλήρης ανακοίνωση της “Ενωμένης Πόλης” έχει ως εξής:
Με έκπληξη διαβάσαμε τον «απολογισμό» στα οικονομικά του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος, αμέσως μετά την δημόσια παρουσίαση των «Δέκα Προτάσεων» μας για την πόλη, έσπευσε πανικοβλημένος να μας ενημερώσει, ως άλλος μάγος Χουντίνι, ότι, δήθεν, μείωσε το χρέος της πόλης, οργάνωσε τον δήμο και αξιοποίησε .... το ΕΣΠΑ!! Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε όλο της το μεγαλείο.
Ισως να αναφέρεται σε άλλον δήμο και όχι στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, μιας και όλοι οι πολίτες βλέπουν το ανύπαρκτο έργο του, τη μιζέρια και την εγκατάλειψη που έφερε στην πόλη στα 3,5 χρόνια της διοίκησης του.
Θα λέγαμε πως η μεθοδολογία του αντιγράφει την δημιουργική λογιστική Στουρνάρα, τον οποίο μονίμως καταγγέλλει. Είναι δε ένας ψευδεπίγραφος απολογισμός, αφού όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, ότι από τον Δήμαρχο της Διαμαρτυρίας δεν υπάρχει, ούτε μισό έργο που να σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και υλοποιήθηκε από τον ίδιο αυτά τα 4 χρόνια (8 συνολικά στο Ελληνικό).
Αναφέρει ψευδώς ότι μείωσε κατά 44,4% το χρέος του δήμου, αλλά σύμφωνα με τι επίσημα στοιχεία του Ισολογισμού Εναρξης του ενιαίου Δήμου (3852/2011), που απαιτείτο ως προϋπόθεση για τη συνένωση των δύο πρώην δήμων, το χρέος του ενιαίου δήμου ήταν 10.285.192 ευρώ, που μαζί με τα νομικά πρόσωπα γίνεται συνολικά 11.704.269 ευρω.
Στον Ισολογισμό του 2012 (ο Ισολογισμός του 2013 δεν υπάρχει ακόμη !!) το χρέος του δήμου ήταν 9.838.127 ευρώ, δηλ. μειωμένο κατά 447.055 ευρώ, ήτοι κατά ~5%!
Στον ίδιο Ισολογισμό δηλώνεται, ότι ο δήμος, ενώ το 2011 ήταν πλεονασματικός (κατά 77.484 ευρώ) το 2012 γίνεται ελλειμματικός κατά 979.416 ευρώ!
Δηλαδή, μέσα σε ένα μόνο έτος ο δήμαρχος «φέσωσε» τον δήμο με ~1 εκ. ευρώ!
Στην εισηγητική Εκθεση του Προϋπολογισμού 2014, ο δήμαρχος παραδέχεται, ότι από τους παρακρατηθέντες στις προηγούμενες διοικήσεις πόρους περιόδου 1998-2004 εισέπραξε το ποσό των 2.324.820 ευρώ
(δηλ. όλες μαζί τις δόσεις για το 2014, 2015 και το 2016!) με το οποίο συμψήφισε χρέη του δήμου, πλέον των άλλων δόσεων που εισέπραξε τα προηγούμενα χρόνια.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στους 11 πρώτους μήνες του 2013 κατέβασε το χρέος κατά ....... 4.490.808!! Πασιφανές ψέμα!!
Παράλληλα στην «πετυχημένη του οικονομική πολιτική» περιλαμβάνονται οι απ’ ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες για έργα ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και η εγκατάλειψη και καταστροφή της δημοτικής περιουσίας με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε η Αργυρούπολη . Αν μάλιστα, ως αντιπολίτευση, δεν αντιστεκόμασταν σθεναρά στην απόφασή του ξενοικιάσει το Carrefour για να το αποδώσει, όπως έλεγε, ....στον λαό, ο δήμος θα έχανε ~1 εκ ευρώ τον χρόνο από το ενοίκιο του, δηλ. στη θητεία του ~4 εκ ευρώ!!!
Επιπλέον, αναφέρει ψευδώς, ότι δήθεν πέτυχε την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εννοώντας ως αξιοποίηση..... το απόλυτο μηδέν!
Ως τέτοια αξιοποίηση αναφέρει το Β ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Αυτό όμως σχεδιάστηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο ίδιος στη συνέχεια το σταμάτησε και η Περιφέρεια ανέλαβε να το αποπερατώσει.
Ένα έργο που λόγω ανικανότητας του ίδιου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από την αρχή της θητείας του, αφού τα βρήκε όλα έτοιμα.
Είναι τόσο δε τραγική η παραδοχή του ότι δεν πήρε χρήματα από το ΕΣΠΑ. Σελ... 14        
Περιφέρεια και τα άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που ενώ δόθηκαν πριν από λίγο καιρό ~ 80 εκ ευρώ για μεγάλα έργα υποδομής και ανάπλασης στους γειτονικούς δήμους (Ηλιούπολη, Γλυφάδα κτλ), ο δικός μας δεν έλαβε, ούτε ένα ευρώ!
Αναφέρει ότι εξοικονόμησε 280.000 από τον τομέα της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος αναφέρει πως διέκοψαν την σύμβαση με την εταιρεία που είχε η Αργυρούπολη για τον σκοπό αυτό.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι του Δήμου, κατήγγειλαν την παρουσία άλλης ιδιωτικής εταιρείας που κάνει την δουλειά αυτή.... δίχως σύμβαση και για τις δύο κοινότητες στα ογκώδη απορρίμματα
.
Προκαλούμε λοιπόν τον δήμαρχο που χρησιμοποιεί ιδιώτη χωρίς σύμβαση να δώσει στην δημοσιότητα και να ελέγξουμε, τι πλήρωνε το Ελληνικό και η Αργυρούπολη για τα ογκώδη το 2010, και τι πλήρωσε ο ίδιος μέσω του ιδιώτη που έχει σήμερα δίχως σύμβαση για το 2012 και το 2013. Όλα γίνονται στην αδιαφάνεια!
Ολοκληρώνοντας, να πούμε, ότι αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση του Δημάρχου. Δίχως έργο ουσίας, δίχως να έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ούτε μία δική του πρόταση, οικειοποιείται έργα των προηγούμενων διοικήσεων και τα παρουσιάζει ως δικά του. Στο μόνο σημείο που συμφωνούμε με την ανακοίνωση του Δημάρχου είναι, πως η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές απ όλους τους φορείς και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ανεκτό.

Δήμαρχε η πόλη θα σε κρίνει, όχι για όσα λες, αλλά από όσα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ εδώ και ~4 χρόνια, τα οποία, δυστυχώς, είναι περισσότερα. Ο Βαρώνος Μυνχάουζεν αγαπήθηκε για την φαντασία του,
εσείς γιατί τον μιμείστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου