4/4/14

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

alt
Την Κυριακή με οριακή πλειοψηφία η μαύρη συγκυβέρνηση ψήφισε νέα αντεργατικά μέτρα πετυχαίνοντας ένα ακόμα πλήγμα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.


Την Δευτέρα 31/3 η παράταξη Χαρδαλιά /Γώγου και ενώ επιμένει να τοποθετεί κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων καταπατώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα αρνείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί η αντιδημοκρατική της ενέργεια. Στην ίδια συνεδρίαση η ίδια παράταξη με 13 ψήφους και μετρώντας διπλά την ψήφο της πρόεδρου για να έχει πλειοψηφία ψήφισε να μην εφαρμοστεί η τελεσίδικη δικαστική απόφαση και να δοθούν τα χρήματα σε εργαζόμενους στον ΟΠΑ για τα αναδρομικά των 176 ευρώ. Η καθεστωτική συστημική τους συμπεριφορά και η «δημοκρατική» τους ευαισθησία έφτασε στο σημείο να μην επιτρέψουν στο δικηγόρο των εργαζομένων να μιλήσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Εάν με τους αγώνες μας δεν τους ανατρέψουμε, θα διαλύσουν τα πάντα!
Καταργούν τη μόνιμη σταθερή εργασία στο δημόσιο μετά από έναν αιώνα και επιβάλλουν τις πρώτες χιλιάδες απολύσεις. Ετοιμάζουν νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις, αφού πρώτα επιχειρήσουν να εξαγοράσουν ψήφους για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, με τα ψίχουλα του πλεονάσματος. Διαλύουν την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Ξεζουμίζουν καθημερινά το λαό με τη φορολογία και τα χαράτσια. Τίποτα σχεδόν δεν παρέχει το κράτος και οι Δήμοι, εάν δεν βάλεις το χέρι δυο και τρεις φορές στην τσέπη. Επιβάλουν ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, καταργώντας κάθε έννοια εργατικού δικαίου και διαμορφώνοντας μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες του δημοσίου, των Δήμων προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το επόμενο βήμα θα είναι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, ο αθλητισμός, εκχωρώντας τα δημοτικά τέλη σε ιδιώτες. Επιβάλουν μια αντιδραστική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, με μικρότερο και αυταρχικότερο κράτος. Με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και σταθερή εργασία, με αξιολόγηση που θα χρησιμοποιείται για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Κυβερνούν με αντιδημοκρατικές αντισυνταγματικές μεθόδους, προεδρικά διατάγματα, συμπεριφέρονται ως κοινοβουλευτική χούντα και ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου η βία των ΜΑΤ και η καταστολή είναι πανταχού παρούσες. Αυτή τη νέα Ελλάδα ονειρεύεται ο Σαμαράς, προωθεί ο Μητσοτάκης μέσα από τη δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα και οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν την πολιτική του.
Η δημοτική Αρχή στην εκδοχή της νέας και της παλιάς παράταξης λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη και εφαρμόζει αυτή την πολιτική των μνημονίων με συνέπεια... κοιτάζοντας τους εργαζόμενους στα μάτια. Υπέγραψε τις διαθεσιμότητες και τώρα θα υπογράψει και τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων. Οδήγησε το Δήμο στη χρεωκοπία και σε τεράστια οικονομικά ελλείμματα. Ούτε στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου, των παιδικών σταθμών, του ΟΠΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει. Εφαρμόζει τις μεσαιωνικές μορφές απασχόλησης, τα πεντάμηνα, χωρίς να σέβεται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως κανονική και αναρρωτική άδεια, μέσα ατομικής προστασίας. Διακατέχεται και επιδεικνύει πλεόνασμα νεοφιλελεύθερης πολιτικής με αλαζονεία, αυταρχισμό και καθεστωτική συστημική συμπεριφορά, και από τεράστια έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των εργαζομένων, τοποθετώντας κάμερες σε χώρους εργασίας, παραβιάζοντας τη νομοθεσία για την τοποθέτηση προϊσταμένων, ασκεί την πολιτική των δικών μας παιδιών, δεν έχει πληρώσει ούτε την εκλογική αποζημίωση στους εργαζόμενους που εργάστηκαν στις εκλογές του 2012. Χρωστάει τις υπερωρίες τεσσάρων μηνών, τα μέσα ατομικής προστασίας του 2012 – 2013 στους παιδικούς σταθμούς και στον ΟΠΑ. Δεν εφαρμόζει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους του ΟΠΑ και δεν δίνει τα χρήματα. Ούτε την παροχή του γάλατος δεν θέλει και δεν μπορεί να διασφαλίσει για τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή κάνει αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες όπως για κάμερες, σεμινάριο σε ΜΚΟ κ.λπ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ε. Ένωσης και του ΔΝΤ. Εργατική – Λαϊκή Αντιπολίτευση για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Αναγέννηση του εργατικού κινήματος με ταξική ενότητα και δυναμικούς ενωτικούς αγώνες, κόντρα στη λογική του κυβερνητικού, εργοδοτικού, κομματικού συνδικαλισμού. Να τους ανατρέψουμε πριν διαλύσουν τα πάντα.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι δανειακές συμβάσεις. Να φύγουν ΔΝΤ και Τρόικα από τη χώρα. Να διαγραφή το χρέος.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα των πεντάμηνων συμβάσεων της δήθεν κοινωφελούς εργασίας. Να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι.
Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να δοθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους. Όχι στα επιλεκτικά φιλοδωρήματα προς εξαγορά ψήφων.
Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή (παράταξη Χαρδαλιά – Γώγου) ως στυλοβάτη των μνημονιακών αντεργατικών πολιτικών. Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να μην υπογράψει τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων. Να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών, αγοράζοντας τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά. Να πληρώσει τώρα τις υπερωρίες και την εκλογική αποζημίωση του 2012. Να εξασφαλίσει την παροχή του γάλατος. Να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για τα 176 ευρώ και να καταβάλει τα χρήματα στους εργαζόμενους του ΟΠΑ. Να αγοραστούν τα μέσα ατομικής προστασίας. Να κατέβουν οι κάμερες από τους χώρους εργασίας. Σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Διαφάνεια – Αξιοκρατία – Δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου. Όχι στην πολιτική των υμετέρων, στις μετατάξεις, μετακινήσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου