7/6/10

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Οι Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν...
Γράφει Ραγκούση Ντίνα



Και όλοι μας λίγο πολύ ασχολούμαστε με το τι θα γίνει στο δήμο μας, ποιοι θα δηλώσουν υποψηφιότητα, από ποιους θα αποτελείται το κάθε ψηφοδέλτιο αλλά σαφώς και ποιους τελικά θα στηρίξουν τα κόμματα στις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι οι οποίοι διεκδικούν το «χρίσμα» είναι παραπάνω από ένας, όπως συμβαίνει στον δήμο του Αγίου Δημητρίου.
Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι συμβαίνει στο δήμο Αγίου Δημητρίου.

Την επίσημη παραίτησή του κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Παντελής Ειρηνάκης, τον οποίο στήριζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, ο κος Ειρηνάκης είχε πει πως η περασμένη τετραετία ήταν και η τελευταία όπου έβαζε υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας.

Το ερώτημα το οποίο προκύπτει όμως τώρα είναι ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα στηρίζεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ακριβής απάντηση σε αυτό δε μπορεί να δοθεί ακόμα, αφού οι υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και διεκδικούν το «χρίσμα» είναι δύο. Από τη μία πλευρά η Μαρία Ανδρούτσου που στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου ήταν υποψήφια για το αξίωμα της βουλευτού στη Β’ Αθηνών και από την άλλη πλευρά ο Φάνης Οικονομάκος ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αγίου Δημητρίου στο παρελθόν. Το μόνο που μπορούμε λοιπόν προς το παρόν να κάνουμε είναι να αναμείνουμε για να δούμε ποιος θα είναι εκείνος που τελικά θα στηρίξει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επισήμως.

Δεν είναι δυνατόν όμως να μην αναφερθούμε και στον κο Μανώλη Παπαδακάκη, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι γνωστό ότι προέρχεται και στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Αυτό όμως το οποίο πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στις δημοτικές εκλογές, για ακόμη μια φορά, θα «κατέβει» ανεξάρτητος να διεκδικήσει τη δημαρχία.

Το συμπέρασμα τελικά είναι ότι οι υποψηφιότητες για το δήμο θα είναι αρκετές όπως φαίνεται… Το ερώτημα είναι άλλο όμως: «Μήπως οι τόσες υποψηφιότητες στοιχίσουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ακόμη μια φορά την κατάκτηση της δημαρχίας;». Την απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα όμως και στο ποιος τελικά θα είναι ο νέος δήμαρχος, θα μας τη δώσει ο κόσμος ο οποίος θα φτάσει ως τις κάλπες να ψηφίσει. Όλα εξαρτώνται από τους ψηφοφόρους, εκείνοι έχουν την δύναμη να κάνουν τα πάντα και να ανατρέψουν ακόμα και τα όποια προγνωστικά θα προκύψουν μέχρι τη στιγμή που θα δοθούν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.

Μέχρι τότε αυτό το οποίο μπορούμε αλλά και πρέπει να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου