3/12/10

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

Στις μέρες μας είναι της μόδας η καθιέρωση τιμητικών ημερών για προβλήματα ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Όμως κάθε καθιέρωση μίας τέτοιας ημέρας, δεν είναι η ευκαιρία για κάποιους να θυμηθούν για μία ημέρα το χρόνο αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα. Είναι η ομολογία της ύπαρξης ενός προβλήματος, η ομολογία της αποτυχίας της κοινωνίας μας.

Η σημερινή, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία δεν αποτελεί ευκαιρία προσέγγισης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες. Εξάλλου αποδείξαμε ότι δεν είμαστε δίπλα τους ευκαιριακά, να λέμε τη μία στιγμή μεγάλες κουβέντες και την άλλη στιγμή να τους ξεχνάμε.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί αντιθέτως ευκαιρία αυτοκριτικής. Η αλήθεια είναι μία. Η πόλη μας, πόλη που έχει την τιμή να «φιλοξενεί» το Ειδικό Σχολείο, και πόλη που έχει την τιμή να φιλοξενεί την έδρα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ), είναι μία πόλη που έχει ξεχάσει τελείως τους πολίτες της που αντιμετωπίζουν αναπηρίες, στερούμενη και των στοιχειωδέστερων κοινωνικών και τεχνικών υποδομών.

Οι Ηλιουπολίτες, και μεταξύ τους πολλά Άτομα Με Αναπηρία, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέθεσαν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου. Εμείς, απλά δεσμευόμαστε για την υλοποίηση από την ανάληψη των καθηκόντων μας των δεσμεύσεων που αναλάβαμε απέναντί τους. Ενδεικτικά αναφέρω από το πρόγραμμά μας:

- Συνεργασία με τους φορείς των ΑΜεΑ στην πόλη μας για τις αποτελεσματικότερες δυνατές παρεμβάσεις του Δήμου.

- Καταγραφή των ΑΜεΑ και ενεργός τους συμμετοχή στην κοινωνική ζωή της πόλης.

- Απαλλαγή των ΑΜεΑ από την καταβολή δημοτικών τελών.

- Θέσπιση, στα πλαίσια του νέου θεσμού του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», ειδικού συμπαραστάτη για τα ΑΜεΑ, με στόχο την προάσπισή των δικαιωμάτων τους.

Αυτές θα είναι κάποιες από τις πρώτες κινήσεις μας, συμβολικές, αλλά και ουσιαστικές. Για τον σκοπό αυτό, μεταξύ άλλων, και θα μειώσουμε κατά 20% τους μισθούς του Δημάρχου, των Αντιπροέδρων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Γ.Γ. του Δήμου, των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων, για να χρηματοδοτηθούν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχος μας είναι ένας: να κάνουμε την Ηλιούπολη μία πόλη πρότυπο για τα άτομα με αναπηρία. Μαζί μπορούμε και μαζί θα τον πετύχουμε!

ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου