14/2/13

Ο ....ΚΑΥΓΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ! ΝΕΟ "ΘΥΜΑ" Ο Γ. ΔΟΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΔ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ Γ. ΠΙΣΣΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ... "Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ... ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!", ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ"

Δεν κρύβεται πλέον με τίποτα το πρόβλημα που φαίνεται πως έχει με τα νεύρα του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.www.neatisilioupolis.g
Έκπληκτοι οι παριστάμενοι στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) τον είδαν να "αστράφτει και να βροντάει" κατά του διευθύνοντα σύμβουλου της τελευταίας Γρηγόρη Δούνη. Με ακατονόμαστες φράσεις και χειρονομίες που δεν αρμόζουν σε κανέναν, πόσο μάλλον σε ένα δημοτικό άρχοντα που εκπροσωπεί ένα από τους πέντε μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, ο κ. Βαλασόπουλος επιτέθηκε σε βάρος του κ. Δούνη, επειδή ο τελευταίος διαφώνησε μαζί του στη συζήτηση που είχαν με θέμα το αίτημα παραχώρησης συγκεκριμένων οικοπέδων, για την ανέγερση Κοπτορθόδοξου ναού στην Ηλιούπολη. Στη συνάντηση εκτός των κυρίων Δούνη και Βαλασόπουλου, ήταν επιτροπή των Κοπτών, ο νομικός Συμβούλου του Δήμου Ηλιούπολης Νίκος Καραβέλος και ο Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηλιούπολης μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ούτε στον χώρο που επέλεξε αυθαίρετα και χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο η ΕΤΑΔ Α.Ε. μπορεί να οικοδομηθεί ναός, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο σημείο της πόλης μας, και ζήτησε να παραχωρηθεί χώρος εκτός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης.


Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα στο θέμα της Δημόσιας Περιουσίας και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Βαλασόπουλος, υπενθύμισε στον κ. Δούνη, ότι ο δήμος Ηλιούπολης δεν έχει πάρει ακόμη καμία απάντηση σε επιστολή, με την οποία ζητούσε να μη συναινεί το Δημόσιο σε μισθώσεις ακινήτων του από τους φερόμενους ως "ιδιοκτήτες" Νασταίους. Ο κ. Βαλασόπουλος ανέφερε επίσης ότι ενώ τον είχαν επισκεφθεί ο Δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αφορούν στη Δημόσια Περιουσία του Δήμου μας, ο κ. Δούνης χωρίς να γνωρίζει το ιστορικό της υπόθεσης, και χωρίς να ενημερώσει τον δήμο Ηλιούπολης, αποφάσισε να εγκρίνει την παράταση παραχώρησης της έκτασης στους Κόπτες. Κατά τον κ. Βαλασόπουλο, θετική ήταν η στάση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε από την ΕΤΑΔ να βρεθεί άλλος χώρος εκτός των ορίων της Ηλιούπολης για τους Κόπτες.


"Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ επιτέθηκε φραστικά με εντελώς ανάρμοστο τρόπο στον Δήμαρχο της Ηλιούπολης, θεωρώντας εαυτόν θιγέντα, γιατί με το να πει την αλήθεια, τον «εξέθεσε» ενώπιον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας", αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου Ηλιούπολης και προσθέτει:"Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ πήρε βέβαια την απάντηση που του άξιζε. Κύριοι της Κυβέρνησης και κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η προστασία και η περιφρούρηση της Δημόσιας Περιουσίας, πρέπει άμεσα να αντικαταστήσετε τον άνθρωπο που τοποθετήσατε σ’αυτήν την καίρια και υπεύθυνη θέση, ως απολύτως ακατάλληλο και επικίνδυνο. Έχετε, κατά τη λαϊκή ρήση, βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα". Γνωρίζοντας βέβαια τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά που έχει δείξει δημοσίως αυτά τα χρόνια που διοικεί τον δήμο Ηλιούπολης ο κ. Βαλασόπουλος, άπαντες κατανοούν πως μεταφράζεται η ρήση "Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ πήρε βέβαια την απάντηση που του άξιζε. Όπως πολύ εύστοχα σημειώνει το δυναμικό blog της πόλης μας Ηλιουπολίτικο Βήμα στο εξόχως αποκαλυπτικό δημοσίευμά του για το περιστατικό, "ο νευρικός Βαλασόπουλος τσακώνεται με ότι... κινείται και αναπνέει!"

Το συμβάν με τον διευθύνοντα σύμβουλου της ΕΤΑΔ, Γρηγόρη Δούνη είναι το τέταρτο στη σειρά που ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος εκτίθεται και ταυτόχρονα εκθέτει τον λαό της Ηλιούπολης που εκπροσωπεί. Όπως είχαμε αναδείξει σε παλαιότερο δημοσίευμά μας, με τον τίτλο "Σε…ντελίριο αυταρχισμού και αλαζονείας ο Βαλασόπουλος", πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου, εκτυλίχθηκε τρικούβερτος καυγάς στο δημαρχείο που δεν έχει προηγούμενο, μεταξύ του δημάρχου και του μέχρι εκείνη την ημέρα Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου κ. Γιώργου Πίσσα. Τότε ο δήμαρχος Ηλιούπολης μαζί με πέντε συνεργάτες του εισέβαλε στο γραφείο του διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Γιώργου Πίσσα βρίζοντας και χειρονομώντας. Στη συνέχεια καρατόμησε εν θερμώ από τη θέση του διευθυντή οικονομικών του δήμου τον Γ. Πίσσα που αποδεδειγμένα έκανε σωστά τη δουλειά του. Βέβαια το περιστατικό με τον κ. Γ. Πίσσα δεν ήταν το πρώτο που ο δήμαρχος έχανε αυτά τα χρόνια δημοσίως τον έλεγχο, ούτε και η πρώτη φορά που έκπληκτοι δημότες τον έβλεπαν να βωμολοχεί και να χειρονομεί, βρισκόμενος εν εξάλλω καταστάσει. Στην αρχή της θητείας του… έσπασε το χέρι του όταν το βροντοχτύπησε στο γραφείο του μπροστά σε ένα υπάλληλο του δήμου για να εκτονώσει τον εκνευρισμό που του προκάλεσε ο τελευταίος. Άπαντες γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή ξενύχτησε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης όχι "για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας" όπως λέει ακόμη και σήμερα ο ίδιος, αλλά γιατί αντάλλαξε ύβρεις, απειλές και μηνύσεις με νεαρούς αστυνομικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου