2/4/13

ΕΛΑΙΩΝΑΣ... ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η νέα δεντροφύτευση στον Ελαιώνα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, η οποία οργανώθηκε από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, τον Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό "Βλαστός". Δενδροφύτευση ως εκδήλωση αντίστασης στα σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες του Ελληνικού για τη δόμηση ενός νέου πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς και επανοικειοποίησης του χώρου από τους πολίτες. 
           Η Επιτροπή Αγώνα, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της, επιδιώκει να καταργηθεί ο μνημονιακός νόμος 4062/2012, ο οποίος καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης, και να σταματήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες της έκτασης των 6.200 στρ. και επιμένει στις προτάσεις της. Δηλαδή "δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, ως δημόσιου και κοινόχρηστου χώρου υψηλού πράσινου, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.
Στο πάρκο, απαγορεύεται η επιπλέον δόμηση, διατηρούνται και επαναχρησιμοποιούνται τα περισσότερα από τα υφιστάμενα κτίσματα και οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, εμπλουτίζεται ο υφιστάμενος χώρος πρασίνου και διαμορφώνονται νέοι χώροι φύτευσης, με ποικιλία τοπικών ειδών. Δεν εκδιώκονται, αλλά διατηρούνται υφιστάμενες δημόσιες υπηρεσίες, κοινωφελείς λειτουργίες, ερευνητικές και αθλητικές δραστηριότητες και προωθείται η επανάχρηση κτηρίων για τη στέγαση δραστηριοτήτων σε τομείς όπως οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο, ο χορός, ο κινηματογράφος, οι γραφικές τέχνες, η μουσική, καθώς και μορφωτικών δραστηριοτήτων, μόνιμων ή περιστασιακών εκθέσεων για το περιβάλλον, τις επιστήμες κ.λπ.
Το 'Μητροπολιτικό Πάρκο' μπορεί να λειτουργήσει ως έργο χαμηλού προϋπολογισμού, που χρηματοδοτείται από την επανάχρηση μέρους του υπάρχοντος δυναμικού και μέρος του να χρησιμοποιείται για αγροτικές καλλιέργειες που μπορεί να στηρίξουν την κοινωνία σε περιόδους οικονομικής κρίσης".
Δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι "το δέλεαρ της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας αποδεικνύεται φενάκη, όπως στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου