23/6/13

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ…


Την 1η Ιουλίου ανοίγει τις πόρτες του για ένα ακόμη καλοκαίρι το Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής.Για άλλη μια χρονιά στον επιτυχημένο αυτόν θεσμό, θα παρουσιαστούν πλήθος παραστάσεων υψηλής ποιότητας, με στόχο την επαφή του κοινού της Ηλιούπολης και όλης της Αττικής με έργα του κλασικού ρεπερτορίου, αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες και σύγχρονες παραγωγές, από καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου, αλλά και της μουσικής.

Σημαντικά ονόματα της εγχώριας θεατρικής σκηνής, όπως ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Κιμούλης, η Λυδία Κονιόρδου, η Καριοφυλιά Καραμπέτη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Αρμένης, η Πέμη Ζούνη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος, η Νένα Μεντή, η Φιλαρέτη Κομνηνού και πολλοί άλλοι θα παρελάσουν από το Δημοτικό μας Θέατρο, εναλλάσσοντας την επαναδιατύπωση του άφθαρτου αρχαίου λόγου, και έργων του διεθνούς ρεπερτορίου που παραμένουν διαχρονικά, με τη σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής ζωής, αλλά και με πρωτότυπες «αναγνώσεις» της ζωής και του έργου μεγάλων μουσικών μορφών του τόπου μας, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Θα έχουμε επίσης τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια νέα προσέγγιση του αριστοφανικού «Πλούτου» από τον Διονύση Σαββόπουλο, σε θέση όχι μόνο μουσικού, αλλά και σκηνοθέτη, μεταφραστή και ηθοποιού. Επιπρόσθετα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την μοναδική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, σε μια διαδρομή στη μελοποιημένη ποίηση της χώρας μας, κατά την οποία διασταυρώθηκαν μεγάλοι ποιητές και συνθέτες, χαρίζοντάς μας αριστουργήματα. Τέλος έχουν προγραμματιστεί και αξιόλογες παραστάσεις για παιδιά, που θα τα διασκεδάσουν, και θα τα μυήσουν στον μαγικό κόσμο του Θεάτρου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τη 1 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2013.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 9940699.


Εισιτήρια μπορείτε να προμηθεύεστε από τις 25 Ιουνίου  στα παρακάτω σημεία:
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου
Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9940699
Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-13.00

Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη»
Λ. Ειρήνης 50, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9937870
Καθημερινά εκτός Τρίτης, 21.00-22.30

Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δ. Κιντής»
Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840
Τις ημέρες των εκδηλώσεων, 19.30-22.00, κεντρικό ταμείο

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής" 

εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που σας αφήνουν σχεδόν μπροστά στο θέατρο:
• Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στη στάση Ταχυδρομείο,
• Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση τέρμα (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ) 
• Γραμμή 218 (αφετηρία Πειραιάς), στάση τέρμα (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ) 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ…
Καλοκαίρι 2013

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7
«Ποίηση & μουσική» με τη Μαρία Φαραντούρη
Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με το απέραντο ρεπερτόριό της, σε μελωδίες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, βασισμένες σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου κ.ά.
Ποιήματα διαβάζει η Αιμιλία Υψηλάντη.
10 € & 8 €
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7
«Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου
Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» παρουσιάζει ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη Μικρασιατική καταστροφή ως τον εμφύλιο, βασισμένο σε γυναικείες αφηγήσεις, που με χαρακτηριστική ευαισθησία ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου

15 & 12 € Ηλεκτρονική προπώληση:  Viva.gr 

ΠΕΜΠΤΗ 4/7
«Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, ζωντανεύει μύθους του, όπως ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας, ο λαγός και η χελώνα, η κότα και το χρυσό αυγό, το λιοντάρι και το ποντίκι, η Μαριγώ και το σταμνί της, ο ψεύτης βοσκός, κ.ά.
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
10 €
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7
«Μήδεια» του Ευριπίδη
Το «Θέατρο Βασιλάκου» παρουσιάζει την τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό & άγριο μίσος, με αποκλειστικά ανδρική διανομή. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης «Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα».
Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης κ.ά.
  20 €, 15 € &  10 €
Ηλεκτρονική προπώληση: Ticketservices.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7
«Αγαμέμνων» του Αισχύλου
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει το πρώτο μέρος της Ορέστειας, της μοναδικής τριλογίας που έχει διασωθεί ολόκληρη από την αρχαία ελληνική δραματουργία.
Μέσα από το ποιητικό σύμπαν του έργου αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και Θεών  του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την Ύβριν, και μέσα από την εξέλιξη της ίδιας της τραγωδίας την Ευθύνη και την  Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να ξεπεράσει το πεπρωμένο της.                                                                                                  
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Παίζουν: Καριοφυλιά Καραμπέτη,  Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Ψαρράς, Θεοδώρα Τζήμου, Θέμης Πάνου, Βασίλης Χαλακατεβάκης κ.ά.
15 € & 12 € 
Προπώληση:Viva.gr & κεντρικό κατάστημα Ιανός
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7
«Ο Γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ
Μία πρωτότυπη μουσική παράσταση που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς αλλά και τη χαρά της γενναιοδωρίας. Όλα αυτά μέσα από την τέχνη της αφήγησης και τον ενθουσιασμό του ακούσματος μιας ζωντανής ορχήστρας.
Αφηγητής ο Αντώνης Καφετζόπουλος.
8 €
ΠΕΜΠΤΗ 18/7
«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ
Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, σε συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
Απόδοση - Σκηνοθεσία Σπύρος Ευαγγελάτος
Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Αρμένης, Αριέττα Μουτούση Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θόδωρος Κατσαφάδος κ.ά.
15 €
Ηλεκτρονική προπώληση: Ticketservices.gr
ΤΡΙΤΗ 23/7
23/7 ΤΡΙΤΗ
«Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Η «5η Εποχή Τέχνης» παρουσιάζει το σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι του Ισπανού ποιητή του Έρωτα. Ο σκηνοθέτης  μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαικής όπερας και στιλ κουκλοθεάτρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Παίζουν:  Στέλιος Μάινας, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου
15 € &  12 €
Προπώληση:Viva.gr, καταστήματα Public, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8
«Μίκης Θεοδωράκης. Ποιος τη ζωή μου…» του Θέμη Μουμουλίδη
Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας σε μια μουσική παράσταση, γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα. Περισσότεροι από 60 συντελεστές συνεργάζονται σε ένα κορυφαίο γεγονός, σε παραγωγή της «ADaM Productions» και της «5ης Εποχής Τέχνης»
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού/Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης κ.ά.
Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης & Άννα Σαραντοπούλου
20 €, 15 € & 10 €
Προπώληση:Viva.gr, καταστήματα Public, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

ΠΕΜΠΤΗ 29/8
«Ο Μάικ ο Φασολάκης» της Μαρί Κυριακού
Μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη, σε μια παράσταση που τα ευφάνταστα κοστούμια, τα πολύχρωμα σκηνικά και η μελωδική μουσική, μαγεύουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές.
Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Φιλική συμμετοχή: Σάκης Ρουβάς Παίζουν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου κ.ά.
10 €
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8
30/8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
«Ελένη» του Ευριπίδη
Η παράσταση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Αγρινίου κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού, κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που ένα τέτοιο έργο απαιτεί ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάσταση του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι».
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη
 15 €, 12 € & 10 €
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9
«Υπάρχει και φιλότιμο» των Α. Σακελλάριου και Χ. Γιαννακόπουλου
Ένας υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης προσγειώνεται ανώμαλα, όταν διαπιστώνει πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του "λαού" που τόσο εύκολα επικαλείται κάθε τόσο και κυρίως από τη συμπεριφορά των παρατρεχάμενών του που εκμεταλλεύονται την θέση τους για προσωπικό όφελος. Μία επίκαιρη κωμωδία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Τάκης Παπαματθαίου,  Θανάσης Βισκαδουράκης, Τάσος Γιαννόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά.

                15 € & 10 €
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

ΠΕΜΠΤΗ 5/9
&
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9
«Πλούτος» του Αριστοφάνη
O Διονύσης Σαββόπουλος προσεγγίζει ύστερα από πολλά χρόνια το αριστοφανικό κείμενο, με τέσσερις, πλέον, διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη, σε μία παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ.
Μετάφραση – Σκηνοθεσία - Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος κ.ά.
   20 €, 15 € & 10
Ηλεκτρονική προπώληση: Ticketservices.gr
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9 & ΤΡΙΤΗ 10/9
«Βάκχες» του Ευριπίδη
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ παρουσιάζει  ένα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, που μπορεί να διαβαστεί και να παρασταθεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας.
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Σάκης Ρουβάς, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Καρατζογιάννης, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Πασσάς, Γιώτα Βέη κ.ά.
20 €, 15 € & 12 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9
«Τραχίνιες» του Σοφοκλή
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει μια συγκλονιστική τραγωδία με θέμα το απόλυτο πάθος της  Δηιάνειρας για τον Ηρακλή και τις ακραίες συνέπειές του. Ένας κόσμος όπου ο έρωτας κινεί ορμητικά και ανεξέλεγκτα τις πράξεις των ηρώων, αλλά αναδεικνύεται δηλητηριώδης και καταστροφικός, καθώς οι θεοί εκδικούνται και η γνώση δεν οδηγεί στο φως.
Σκηνοθεσία - Απόδοση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αργύρης Ξάφης, Άννα Μάσχα, Θάνος Τοκάκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου κ.ά.
12 €
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9
«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» του Πέτρου Ζούλια
Η Culture Factory παρουσιάζει μία παράσταση-σταθμό, που έχει αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς και ζωντανεύει τη συγκινητική ιστορία της μεγάλης στιχουργού & ποιήτριας του ελληνικού τραγουδιού. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου εκπροσωπεί τον Έλληνα που η ψυχή του έχει δύναμη, στέκεται στα πόδια του, χαμογελάει και αγωνίζεται να ξεπεράσει τη σκληρή πραγματικότητα.
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Πρωταγωνιστεί η Νένα Μεντή.
13 €
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9
«Κύκλωψ» του Ευριπίδη
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει  το μοναδικό αρχαίο ελληνικό σατυρικό δράμα που έχει διασωθεί ολοκληρωμένο και πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο, όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.
Σκηνοθεσία-μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Πιατάς , Νίκος Χατζόπουλος κ.ά.
12 €

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Χώρος εκδηλώσεων: Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής»
Πληροφορίες: 210 9940699

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου