23/6/13

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται και σήμερα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που καλοβλέπουν μια υπουργική καρέκλα, καθώς όπως εκτιμάται, ο ανασχηματισμός θα γίνει αύριο.Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων και σε διαρκή επικοινωνία μέσω συνεργατών τους, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθούν για να καταλήξουν: πρώτον, στη νέα δομή της κυβέρνησης και, δεύτερον, στα πρόσωπα.

Από πλευράς ΝΔ «αμετακίνητοι» θεωρείται το οικονομικό επιτελείο και οι σημερινοί υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης , Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Επικρατείας (και στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά) Δημήτρης Σταμάτης.

Η προσοχή και των δύο εστιάζεται στο «ορφανό» υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς αυτό θα σηκώσει το βάρος των επόμενων απολύσεων στο Δημόσιο (σ.σ. 2.000 επιπλέον μέχρι τον Δεκέμβριο τη στιγμή που η δυστοκία για την εξεύρεση των πρώτων 2.000 ξεπεράσθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ) και της περίφημης κινητικότητας.

Από πλευράς Μαξίμου η προτίμηση ακούει στο όνομα του Μάκη Βορίδη, ωστόσο η Ιπποκράτους προτιμά εξωκοινοβουλευτικό «παράγοντα υψηλού κύρους» για να σηκώσει το βάρος.

Πηγή:topontiki.gr / http://www.epikoinonia-arg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου