5/7/13

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Η επαναφορά από το νέο υπουργό υγείας της κατάπτυστης διάταξης για δημοσιοποίηση από την αστυνομία ατομικών και ιατρικών στοιχείων εκδιδόμενων οροθετικών κρατούμενων... ακόμα και μετά την αθωωτική απόφαση υπέρ των γυναικών που διαπόμπευσε δημόσια και ατιμώρητα ο προκάτοχός του, Ανδρέας Λοβέρδος, συνιστά όχι μόνο ρατσιστική παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και του τεκμηρίου της αθωότητας, αλλά και απαξίωση της ίδια της Δικαιοσύνης.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υπουργός, για να γνωρίζει πως η δημόσια υγεία μπορεί να προστατευθεί μόνο με εκστρατείες ενημέρωσης για τους τρόπους μετάδοσης και το ασφαλέστερο σεξ και όχι μέσα από την τρομοκράτηση της κοινής γνώμης με ρατσιστικά και σεξιστικά κριτήρια που επιχειρείται ως αντιστάθμισμα στην αποδιάρθρωση του συστήματος δημόσιας υγείας και στην ανυπαρξία πολιτικών πρόληψης.

Υπενθυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι οι οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες, αλλά οι άνδρες που βρέθηκαν μαζί τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, η δε δημόσια διαπόμπευση των γυναικών εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου μόνο αντίθετα αποτελέσματα από αυτά, που υποτίθεται πως επιδιώκει, μπορεί να επιφέρει.








Περισσότερες πληροφορίες: Ελεάννα Ιωαννίδου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου