2/11/11

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ… ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ


«Ποδηλατοβόλτα» -8 χιλιομέτρων- συνδιοργανώνουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οι Δήμοι Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ειδική Γραμματεία Διατροφής & Άθλησης).

Το ραντεβού είναι στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Καισαριανή (επί της οδού Ούλωφ Πάλμε) από όπου και θα ξεκινήσει η βόλτα με ποδήλατο. Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν τον Βύρωνα και θα καταλήξουν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη.

Αναλυτικά η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: είσοδος Πανεπιστημιούπολης επί Ούλωφ Πάλμε (αφετηρία), Μοσχονησίων, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου, Φιλαδελφείας, Εθν. Αντίστασης, Σκοπευτήριο, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Πολυζωίδου, Ανδριανουπόλεως, Δήλου, Φορμίωνος, Καραολή και Δημητρίου (στάση μπροστά από το Δημαρχείο Βύρωνα), Καισαρείας, Βουτζά, Χρ. Σμύρνης, Κύπρου, Αγ. Σοφίας, Προκ. Ικονίου, Κολών, Δερβενακίων, πλατεία Αγ. Λαύρας, Κωνσταντινουπόλεως, Μαρίνου Αντύπα, Παπανδρέου, Ειρήνης, πλατεία Εθν. Αντιστάσεως (τέρμα) (βλ. http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=3597).

Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας, στην Ηλιούπολη, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ποδηλάτων και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας» που αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου το ποδήλατο να ενταχθεί ακόμα περισσότερο στην καθημερινή ζωή.
Στα σημαντικά οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου τόσο σε επίπεδο φυσικής άσκησης όσο και σε περιβαλλοντικό, αναφέρθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Άθλησης και Διατροφής Κώστας Παταβούκας και οι τρεις Δήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Καμπάκας, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Βαλασόπουλος, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ηλιούπολης. Όπως επεσήμαναν «τον τελευταίο καιρό το ποδήλατο έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας ως ένα εναλλακτικό, οικονομικό, αθόρυβο, αυτόνομο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον όχημα μετακίνησης».
Οι τρεις Δήμαρχοι κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στην από κοινού διαδημοτική ποδηλατοβόλτα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «καμιά φορά αρκεί μια …ορθοπεταλιά για να πάμε τη ζωή μας πιο μπροστά!» 

Οικονομίας, με πυλώνες δράσης τη Διατροφή και την Άθληση.


Το ποδήλατο και η άθληση
στη ζωή μας
Ποδηλατοβόλτα στην «Καλοπούλα»
Σάββατο 5/11/2011, 10:30 π.μ.
(πλατεία Καισαριανής)
Αφήστε εμάς να μεταφέρουμε εσάς και τα ποδήλατα...
Αφήνουμε εσάς να απολαύσετε τη διαδρομή και
τη φύση στο βουνό! Κατεβαίνοντας τον Υμηττό θα
τερματίσουμε όλοι μαζί στα “Ξύλινα”, όπου θα μας
περιμένουν σπιτικά γλυκά από το Μικρασιατικό
Σύλλογο Καισαριανής.
Ποδηλατοβόλτα σε Καισαριανή, Βύρωνα & Ηλιούπολη
Κυριακή 06/11/2011, ώρα 10.30 π.μ.
(πύλη Πανεπιστημιούπολης)
Ενημερωθείτε για το
Εθνικό Σχέδιο Δράσης στην
ιστοσελίδα www.egda.gov.gr
Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι :
Δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων και των συμμετεχόντων με φορτηγό και
πούλμαν αντίστοιχα τόσο στην έναρξη της εκδήλωσης από την Ηλιούπολη (Πλατεία
Εθνικής Αντιστάσεως) προς την Καισαριανή (στην αφετηρία της ποδηλατοβόλτας
-βλ. χάρτη), όσο και στη λήξη της ποδηλατοβόλτας από την Ηλιούπολη (Πλατεία
Εθνικής Αντιστάσεως) προς τον Βύρωνα (Πάρκο Καραολή & Δημητρίου, έναντι
Δημαρχείου Βύρωνα) και την Καισαριανή (Κεντρική Πλατεία Καισαριανής -επί
της οδού Εθν. Αντιστάσεως). Με τη λήξη της ποδηλατοβόλτας, στην Ηλιούπολη, θα
πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου