14/2/13

ΤΟ JAZZ TRIO «MOTHE» (MUSIC OF THE HEART) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ETHNIC ΚΑΙ CONCERT JAZZ ΕΝΑΛΛΑΓΩΝ, ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ JAZZ, ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ MODAL, RNB, ΚΑΙ ROCK ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΩΝ JAZZ STANDARDS.


  Ένα «ταξίδι» ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ως μέσο έκφρασης και όχι ως τεχνικό ιδίωμα.
Μια παράσταση βαθιάς συναισθηματικής επαφής μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, μέσα από περιγραφικές ηχητικές εικόνες με μοναδική αποτύπωση χρωμάτων εκφραστικότητας, ελευθερίας και φαντασίας.
 Παίζουν: Βαγγέλης Τσινάς (ντραμς), Ηλίας Πανταζής (μπάσο), Μανώλης Παπαδάκης (πιάνο).
Το trio M.O.T.He (music of the heart) αποτελεί ένα σύνολο με ανοιχτό πολυμορφικό ρυθμικό και ηχητικό χαρακτήρα. Απομακρυσμένο από ταυτότητες, κατηγοριοποιήσεις,
στερεότυπα και δεδομένα φόρμας, απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο και στη δομή και στην λειτουργική οργάνωση και στο σκεπτικό του, και με την πεποίθηση πως η Μουσική είναι μόνο μια, εκείνη της εκδήλωσης των ανθρώπινων συναισθημάτων,
αποτυπώνει σχέσεις και στιγμές ανθρώπων με μουσικούς ήχους, ακολουθώντας τον
πάντα ασφαλή δρόμο που περνά μόνο μέσα από τη διαρκή χαρά τον πειραματισμό και την εξερεύνηση.
Οι M.O.T.He διερευνούν ακατάπαυστα το όριο των εκφραστικών σε πλαίσιο  ατομικής και  ομαδικής δράσης, και το εκφράζουν στο ακροατήριο τους χωρίς την υποβολή του σε καθοδήγηση και υποχρέωση ταύτισης με αυτό. Πεποίθηση τους είναι πως μάσα από αυτήν τη διαδικασία ο ακροατής μπορεί να χτισει την προσωπική του  εικόνα και ατμόσφαιρα με αυτήν να ταυτιστεί, και σε αυτην να απελευθερωθεί.
Μέσα από αναγνωρίσιμα θέματα, αυτοσχεδιασμό, jazz παραλλαγές και αρμονίες, rock standards συχνές διαφυγές προς ethnic δρόμους και μετέωρες σιωπές ατονικες και πολυρυθμικες αναζητήσεις στοιχεία που αποτελούν τη βάση και τον τρόπο με τον οποίο το trio αντιλαμβάνεται την έννοια της ελεύθερης μουσικής δημιουργικότητας, ανοίγουν δρόμους επικοινωνίας με το κοινό χωρίς επίπλαστους εντυπωσιασμούς, απλά δείχνοντας το δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει η εσωτερική μας οπτική, στη βάση του ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ κοινού και ερμηνευτών.
Οι M.O.T.He πιστεύουν πως στη σημερινή εποχή οι "απαντήσεις" βρίσκονται μόνον όταν υπάρχει η ελπίδα απελευθέρωσης και προβολής του "εσωτερικού" ανθρώπου, προς τους άλλους, όσο και η δυνατότητα μας να γινόμαστε συμμέτοχοι στο δικό του κόσμο τόσο στο προσωπικό του πρόβλημα όσο και στη δική του χαρά. Η μουσική για εμάς, οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο του σήμερα ως πρότυπο ελπίδας και εφαρμοσμένης  αντίστασης ενάντια σε μια προφανή παγκόσμια βίαιη πρακτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου